Snygga stickade tyger

Inspirationen från modet på sjuttio- och nittiotalen under förra seklet förde med sig ett livligt intresse för stickat, särskilt tröjor, med en synlig struktur och en genombruten väv. Stickade tyger finns dock i våra kläder inte bara i form av tröjor och koftor, utan även klänningar, t-shirts och – särskilt de elastiska, mjuka och bekväma. 

 

Vet du vad stickade tyger kännetecknas av? I det här inlägget kommer du att lära dig mer om deras detaljer, så det blir mycket lättare att välja rätt material för det projekt du för närvarande arbetar med! 

Tyger och stickade tyger – vad är skillnaden ?

Som namnet antyder är tyger vävda material, och stickade tyger tillverkas genom "stickning". Det som skiljer tyger och stickade tyger åt är hur de enskilda fibrerna vävs.

 

Stickade tyger är en platt textilprodukt som tillverkas genom att skapa rader eller kolumner av öljetter. Den minsta delen av det stickade tyget är öljetten. Stickade maskor som är placerade horisontellt bredvid varandra bildar en rad maskor. Stygn som är placerade vertikalt ovanför varandra bildar en kolumn av stygn. 

 

Hela konstruktionen måste vara tillräckligt flexibel och töjbar i alla riktningar. Typen av stickat tyg beror på hur lång tråden är i en maska och hur många rader och kolumner som finns i helheten, tack vare vilken de stickade tygerna kan vara släta, genombrutna, mönstrade, strukturerade eller med en fiberlugg. Att välja rätt material beror naturligtvis på dina specifika behov. 

Mode för sjuttiotalet – vintagestickat och mycket mer

Inspirationen från sjuttiotalets mode försvinner inte och det ser ut som att det kommer att stanna kvar hos oss ett tag till. Vad betyder det? Flerfärgade stickade plagg, såklart! Inte bara vintagetröjor med oregelbundna mönster är fortfarande på modet, utan även hippieinspirerade klänningar, cykelshorts, böljande kjolar och croppade toppar och till och med underkläder med hög midja! 

 

Om du gillar att gå loss på mode, se till att skaffa ett stickat tyg med silver- eller guldlurex. Under flera säsonger har tighta, glansiga klänningar och utsvängda byxor i detta material varit en hit! Stretchiga klänningar och kjolar är ett bra sätt att framhäva dina kurvor under kallare dagar. Stickade kläder passar perfekt till din figur, eftersom de inte begränsar rörelsen och du kan bära dem för alla tillfällen.

 

Du kan också satsa på stickade plagg i bomull och sweatshirts, men även siden, tröja, paljetter och viskosstickat, perfekt för lätta T-shirts och klänningar för vardagsbruk. Du kan använda dem för att sy bekväma byxor, tröjor, T-shirts och till och med klänningar, lämpliga för användning året runt.

Hur man tar hand om stickade tyger på rätt sätt

Stickat tyg kräver skötsel i enlighet med tillverkarens instruktioner – men vi har inte alltid riktlinjer som informerar oss om vid vilken temperatur vi ska tvätta ett visst material eller vilka tvättmedel vi ska använda. Det är dock värt att hålla sig till några enkla regler som gör att det stickade tyget ser bra ut under lång tid. 

 

Först och främst bör du separera ljusa från mörka kläder så att det inte uppstår några oavsiktliga fläckar. Kom ihåg att vända ut och in på sweatshirttyget som köpts som metervara – detta kommer att behålla tygets ursprungliga färg längre. Lika viktigt är tvätt vid låg temperatur, vilket också skyddar materialet från skador och färgförlust.

Hur väljer man en bra butik för stickade plagg?

Stickade tyger är inte samma sak som stickade tyger – materialen som finns på marknaden är så olika när det gäller kvalitet att kunderna ofta undrar var de ska göra en beställning innan de går till vår webbutik. 

 

Hur undviker man ett shoppingmisstag? 

 

Först och främst, var uppmärksam på grossistens transparens. Om kunderna inte har fri tillgång till grundläggande information om ett visst material bör det vara en signal om att butiken försöker dölja något. Kanske räcker det med en begäran till personalen om att dela med sig av sådana uppgifter. 

 

Kom ihåg att god service bevisar grossistens nivå och därmed kvaliteten på de tyger och stickade tyger som erbjuds. Det kan låta trivialt, men dessa två frågor går ofta hand i hand. Så om du bara är intresserad av stickat tyg av hög kvalitet för T-shirts, kolla in hur butikens kommunikation med kunderna ser ut.

Men oavsett om du behöver resår, linne eller veckade stickade tyger, välj en webbutik som tillhandahåller högkvalitativa och slitstarka tyger i ett brett urval av mönster och färger – precis som vår grossist!

Relaterade produkter

Kommentarer ()

Lastning...