Taft - ett elegant material

Letar du efter ett tyg som fungerar bra för att sy en outfit för en elegant fest? Ett alternativ som är värt att överväga är taft. Detta tyg förknippas med en tidlös glamourstil, ser vackert ut på figuren och är samtidigt hållbart. Om du drömmer om en vacker bal, aftonklänning eller högtidsklänning kan du använda taft för att sy. 

 

Taft kännetecknas av sin struktur. Den är relativt styv, extremt hållbar och effektiv. Tack vare detta kan du fantasifullt drapera den över figuren och skapa unika outfits. Samtidigt är det också ett tyg som kan köpas till ett riktigt attraktivt pris. Kolla in de möjligheter som taft kan erbjuda.

Några ord om taft,

Taft är ett tätt, och därför också ganska styvt, tuskaftsvävt material. Låt dig dock inte luras av denna generaliserade beskrivning, eftersom taft är ett extremt ädelt tyg. Mer specifikt kan högkvalitativ taft tillverkas av naturligt siden, vilket ger den en omisskännlig glans. Naturligtvis är det numera inte svårt att få tag på mycket billigare substitut, som är gjorda av syntetiska fibrer, som polyester, nylon eller viskos - som dock, liksom siden, ger bättre luftgenomsläpplighet.

 

Många förknippar taft som ett material med ett specifikt sätt att bära det – det är ett tyg som prasslar vid varje rörelse. Detta beror på att den är stel. Det betyder att den inte kommer att deformeras. Taft ger intrycket av att vara väl stärkt, vilket tenderar att behålla sin form.

Taft – ett material med många möjligheter

Ett ädelt material som taft kan användas på många sätt. Å ena sidan är den perfekt som bas för att skapa kvällsoutfits, men den kommer också att fungera bra för att sy en blus eller till och med hemaccessoarer. Ordet "taft" kommer från det persiska språket och betyder "tvinnad väv", vilket syftar på hur den vävs. 

Formella klänningar

Traditionellt användes taft främst för att sy vardagskläder (särskilt på 1700- och 1800-talen), men även balklänningar, brudklänningar och korsetter. Det är därför taft anses vara ett elegant och lyxigt tyg som oftast används för att sy bröllops-, cocktail- och aftonklänningar. 

 

Se till att kolla in det breda utbudet av taft som finns i vår grossist!

Festkläder

Vi kan också sy nyårsaftonskläder och karnevalsklänningar av den. Taft erbjuder ett mycket brett utbud av alternativ när det gäller att välja färg eller finish. Tack vare detta kan du skapa originella kostymer och element inspirerade av en viss era.

Eleganta kläder för viktiga tillfällen

Du kan också sträcka dig efter taft när du planerar att sy eleganta blusar, kjolar, kostymer eller damkostymer. För närvarande är det inte det mest populära valet, men med tiden kan taft återvända till favorit, eftersom den var mycket populär i denna roll på nittiotalet och början av 2000-talet. 

Hemmagjorda tillbehör

Det är inte värt att begränsa dig till bara kvällskläder. Taftmaterial, tack vare sina många fördelar, kommer också att fungera bra som dekoration i ditt hem. Det är användbart i inredning, t.ex. för att skapa gardiner, och tidigare användes det till och med som material för tapeter och väggdekorationer.

Taft – en väv med många ansikten

Viktigast av allt för sina älskare är att taft skimrar vackert i rörelse. Beroende på ljuset som faller på tyget, speciellt om varpen och taftväften är i olika färger, kommer tyget att skimra i båda dessa färger. Tack vare detta förändras plagget, och varje veck på tyget verkar ha ytterligare djup, vilket skapar en unik effekt – särskilt önskvärt när vi vill se oklanderliga ut. 

Du kan få taft med en tydligare struktur eller textur som kan kännas under fingrarna. Skrynklig taft (även känd som skrynklig eller vågig taft), präglad eller broderad är de mest populära varianterna. Det vanligaste mönstret är blommor, men bland de tyger som finns till salu hittar du också taft med tryck eller dekorerad med en burnout. 

Relaterade produkter

Kommentarer ()

Lastning...