Hur tar man hand om spetstyger?

Spets är ett vackert material, och saker gjorda av dem är definitivt iögonfallande. I vår butik har vi ett stort urval av italiensk spets av hög kvalitet. För att hålla rätt kvalitet kräver spets särskild omsorg. Men vet du hur man tvättar och tar hand om spets så att den behåller sitt extraordinära utseende under lång tid?

Spets är genombrutna vävda trådar som tillsammans bildar ett visst mönster. Olika trådar används i deras produktion, men oftast är de bomull eller linne. Traditionellt virkas de eller med nål.

Vid normal maskintvätt kan trådarna lätt skadas: riva, gnugga eller missfärgas. Men om du bestämmer dig för att tvätta din spetsoutfit i tvättmaskinen bör du lägga den i en speciell påse. Endast skonsamma tvättmedel ska användas för tvätt. Vid handtvätt kan du tillsätta lite borax i vattnet, vilket mjukar upp vattnet och bleker materialet försiktigt. Efter tvätt ska spetsen inte skruvas av. Krama försiktigt ur överflödigt vatten och häng upp det tills det är helt torrt.

Det är också viktigt hur du förvarar spetskläder för att inte skada dem. Det är bäst att hålla dem borta från saker som kan fastna, förstöra mönstret eller skada det.

Kommentarer ()

Lastning...