Vilket material ska man sy en kjol av?

Syr du kjolar till din butik eller vill du se fantastisk ut och designa din egen modell? Visst undrar du vilket kjoltyg som passar bäst? Materialet är mycket viktigt när det kommer till bekvämlighet och komfort, men du kan sy det av vad du vill. Bryr du dig om kvalitet? Eller kanske det låga produktionspriset? I texten nedan får du lära dig vad du ska sy en kjol av för att den ska hålla i garderoben i många år och vilket material som passar bäst för detta.

Vilket material kan en kjol vara gjord av?

Vad du syr kjolen av är bara upp till dig. Svara först på frågan om vilken kjolskärning du är intresserad av. Materialet är av stor betydelse här, eftersom det ger det rätt snitt. När du väljer ett tyg för en kjol bör du vägledas av dess egenskaper, färger och funktionalitet. Kjolen ska vara gjord av ett tyg som är hygroskopiskt, lätt, men framför allt slitstarkt. Om en person är allergisk eller har känslig hud kanske det är värt att ta till ett antiallergiskt material?

Kunskap om material är grunden för att göra en kjol. Du måste veta om han ger upp, hur han beter sig, om han veckar sig eller om han andas. Därför, när du köper tyg till en kjol, rör vid det, läs kompositionen och välj det som intresserar dig visuellt. De mest rekommenderade materialen för att skapa din drömkjol är bomullstyger, sidensatin, linne, läder, viskos eller manchester, och på vintern naturligtvis elegant ull. 

Ull är också ett fashionabelt och ädelt material som används för att göra exklusiva kjolar. En ullkjol är en bra lösning när det kommer till de kallare månaderna, eftersom den skyddar kroppen väl från lägre temperaturer, samtidigt som den ser extremt elegant och chic ut. Du kanske blir förvånad, men ull kännetecknas av mycket god hygroskopicitet, vilket innebär att den perfekt skyddar kroppen från överflödig fukt. 

Vad ska man vara uppmärksam på när man väljer material?

Det finns flera parametrar som är värda att vara uppmärksamma på innan du köper ett kjoltyg.

Hur flätas fibrerna samman?

I det här fallet kan vi skilja stickade tyger och tyger. Det stickade tyget sitter perfekt på kroppen och anpassar sig till dess former. Vanligtvis är det i den som du mår bättre, eftersom den inte begränsar rörelsen och ger upp bra. När det kommer till tyger, till skillnad från stickat, håller de snittet bättre och är mindre stretchiga, så om du vill ha en figursydd kjol, välj den som är gjord av tyg.

Vad är kompositionen?

Som nämnts är materialets sammansättning extremt viktig. Det finns naturliga, syntetiska och konstgjorda material. Fibrer skiljer sig från varandra i egenskaper och pris, så det är bara upp till dig vilken typ av material du väljer och vilket material du trivs i.

Välj vikt klokt

Ytvikten anger hur mycket fiber som användes för att tillverka tyget till kjolen. Ju tyngre materialet är, desto högre ytvikt. En lägre ytvikt gör att kjolen blir lättare, den kan vara genomskinlig, men också mer stretchig.

Är det värt att välja moderiktiga tyger?

Fundera på varför du ska köpa en kjol? Ja, du måste ha något att ha på dig är ett av de viktigaste behoven, men de flesta väljer kjolar i linje med de rådande modetrenderna. Det är inget fel med det, det är värt att följa modet och må bra i den valda stylingen.

Färger

Färgen på tyget för kjolen är den viktigaste faktorn, efter tygets parametrar. Under sommaren och de varma månaderna är det bra att välja ljusa färger som inte drar till sig solens strålar och där du kommer att känna dig bekväm och lättare. Låt det vara vitt, gult, beige, rosa. Under de kallare månaderna kan du välja ett tjockare tyg i mörkare nyanser som brunt, svart eller grått.

Textur

Materialets struktur är mycket viktig, eftersom det måste passa dig och du måste må bra i det. Innan du köper materialet är det därför värt att röra vid det, prova det och se om det är gjort just för dig.

De mest fashionabla materialen

Att följa mode är inte dåligt. Varje kvinna gillar att ha kjolar i olika mönster och material i sin garderob – du vet aldrig vilket tillfälle som kommer i din väg. Snygga rutor, ränder, blommor – valet av material beror också på de trender som råder under en viss period.

Stilar

Du kan välja en lång kjol, en kortare ovanför knät eller en helt kort, dvs en mini. Plissé, penna, utsvängd kjol – och du, vilken skärning trivs bäst i?

Sammanfattning

En bra tygaffär på nätet ger dig möjlighet att bläddra bland produkterna och lära känna materialen från början. Det är också en bra form av inspiration om du inte har någon aning om vad du ska sy din drömkjol för. Tyggrossisten i Poznań Izpol erbjuder exklusiva bomullsmaterial samt unika tyger av hög kvalitet. Sammet, siden, denim, manchester, kashmir, spets eller ull – de många underbara tygerna gör det svårt att bestämma sig, så om du vill får du ett gratisprov av det valda materialet.

Kommentarer ()

Lastning...