Höst Tyger

Hösten är på väg, och med den är jackor, kappor, tröjor eller tjockare långärmade skjortor i bruk igen. Naturligtvis kan vädret på hösten vara oförutsägbart. Alldeles intill relativt varma dagar dyker plötsligt betydligt svalare dagar upp.

Ibland räcker det med en lätt jacka eller till och med en tröja – andra gånger kan novembervädret till och med tvinga oss att bära mössa och halsduk. Dessutom kräver höstvädret, även om det inte är lika hårt som vintervädret, att du tar på dig flera lager kläder. Även underkläder på hösten har lite andra funktioner än på varma sommaren. Vad vi har på oss beror inte bara på vädret, utan måste också vara tilltalande för ögat och helt enkelt elegant.

De bästa materialen för höstens outfits

Kläder av hög kvalitet för hösten är gjorda av rätt utvalda material. De som uppfyller de villkor som beskrivits tidigare. Vi kommer att ge dig några exempel på vilka material och tyger som är bäst för höstkläder.

Sticka

Stickade tyger fungerar bra med höstkoftor och tröjor, främst på grund av deras elasticitet och andningsförmåga. De är mjuka, flexibla och sköna att svepa in sig i under kallare dagar. Om du vill läsa mer om själva stickade tyger och hur de skiljer sig från tyger – ta en titt på vår kategori Typer av stickade tyger.

Ull

Ull är närmast ikoniskt när det kommer till material till höst- och vinterkläder. Det är också mest efterfrågat av kunder och klädtillverkare. Den är gjord av bomullsfiber, som i samband med hösten kännetecknas av mycket god värmeisolering. Den skyddar extremt bra även mot sträng kyla. En annan fördel med ull är att materialet knappt skrynklas alls. Ullfibrer är otroligt motståndskraftiga och flexibla.

Kashmir

En viss lyxig och lite dyrare variant av ull är kashmir. Materialet är bra för premiumkläder. Förutom fördelarna med klassisk ull kännetecknas kashmir av estetiska och funktionella värden. Det är mjukt, mycket behagligt att ta på och ger tillräcklig värmeisolering även i ett tunt lager material. Som ett resultat begränsar den inte rörelsen, värmer och ser vacker ut.

Velour och sammet

Velour är ett utmärkt material för höstkläder på grund av hur det produceras. De flesta velour- eller sammetstyger tillverkas genom att väva samman två trådar på ett specifikt sätt. Tack vare detta har den en låg, mjuk och fluffig päls på ena sidan. Dessutom ser detta material fantastiskt ut och kommer att ge många höstoutfits glans – det här är velour.

Bomull

En klassiker bland klädtyger – den kommer att fungera bra även på hösten. I detta sammanhang har den mycket god vattenabsorptionsförmåga, andas, är mjuk och bekväm att använda. Det tvättar bra, och på hösten kan vi ofta överraskas av en pöl eller plötslig nederbörd.

Chanel tyger

Chanels tyger är huvudsakligen baserade på tweed. De isolerar värme mycket bra och är lämpliga för tillfällen där elegans och klassisk stil rekommenderas.

Kapptyger – kolla in vår webbutik

Förutom klädtyger är det också värt att sträcka sig efter tyger för utomhuskläder på hösten. Vår webbutik levererar kapptyger i både naturlig ull och alpackaullvarianter. Det är dessa råvaror som oftast används för att tillverka högkvalitativa, effektiva och eleganta rockar, rockar och jackor. Det är en idealisk bas för att förbereda klädesplagg för både den så kallade övergångssäsongen och för kallare höst och vinter.

Höstens material, vad betyder det?

På hösten är det värt att sträcka sig efter kläder gjorda av lämpliga material - dessa måste väljas på ett sådant sätt att de uppfyller de funktioner som anförtrotts dem. Vad behöver du tänka på när du väljer en höstgarderob när det gäller material? Här är några anmärkningar:

  • Höstens material måste vara värmeisolerande – det är självklart att de ska skydda oss från kylan. Idealet är material som värmer dig en kall morgon och som inte orsakar överhettning när den fortfarande varma oktobersolen tittar fram bakom dimman.
  • Mjuka och följsamma – höstkläderna ska helt enkelt bäras bekvämt. Detta är särskilt viktigt när vi tvingas bära en tröja eller tröja bredvid T-shirten och en höstjacka eller kappa ovanpå den. Höstkläder ska skydda och dekorera, inte vara en börda,
  • En viktig aspekt av hösttyger är hygroskopicitet och allergivänlighet. På hösten minskar vår naturliga immunitet, så material som stöter bort kvalster, inte samlar på sig mögel och svamp och är fria från allergener är ett extra stöd för hälsan.

Tyger till hösten ska också vara vackra! Även på hösten är det värt att ta hand om rätt stil och visuella aspekter av kläder – i vårt erbjudande hittar du ett brett urval av unika tyger och material som kommer att diversifiera din garderob.

Relaterade produkter

Kommentarer ()

Lastning...