Vackra "Chanel"-tyger och deras användning

Om du har tillbringat lite tid på vår grossistwebbplats måste du ha stött på Chanel-tyger. Vilka är de? Varifrån kommer ett sådant namn som förknippas med lyx? Vi bestämde oss för att ta Channel tyger och material lite närmare.

Kort sagt – det är inget annat än mjuk tweed. Den har fått sitt namn efter den berömda franska modedesignern Coco Chanel. Den huvudsakliga perioden av dess verksamhet var mitten av 1900-talet, och Coco var särskilt förtjust i ulltweed. Den begåvade designern föreslog dock tweed i sin egen unika stil. Och det visade sig vara en hit. Hon introducerade ett originellt och elegant mönster i det kollektiva medvetandet. Chanel-tyg, som till exempel jackor för kvinnor tillverkas av, är idag nästan synonymt med elegans, smak och hög kvalitet.

Hur blev chaneltyger så populära?

Coco Chanel designade baserat på mjuk tweed redan i början av 50-talet av nittonhundratalet. Den ursprungliga designen utgick från en mycket enkel kofta, med en halvcirkelformad halsringning och fyra fickor i två rader. Fickorna var inte ihopsydda så att de kunde användas bekvämt. Tydligen bestämde sig Coco Chanel för att kvinnors öde är svårt nog och att det sista de ska förvänta sig av kläder är frustration.

Feminina och funktionella kläder

Denna idé avslöjar också filosofin bakom Cocos design – kläder som är helt igenom feminina, eleganta, attraktiva, men de slutar inte att vara funktionella ens för ett ögonblick. Hennes kavaj var också sådan – kompletterad med kanter, ofta i kontrasterande färg, och dekorerad med ett sidenfoder. Redan då hade den amerikanska stilen ett betydande inflytande på modet. Den här representerade en något annorlunda mentalitet hos amerikanska kvinnor – minikjolar var populära, vilket ansågs vara måttligt anständigt i Europa på den tiden.

Pionjären Coco Chanel och hennes "chanel"-tyg

Coco Chanel var också kritisk till denna typ av mode, men hon förstod behovet av enkla och bekväma kläder. Hon föreslog en egen idé – en jacka med mjuka knälånga kjolar eller byxor. Det boxiga snittet skulle göra hela outfiten bekväm att bära, samtidigt som den skulle vara elegant. Och det var ett genombrott.

Coco Chanel var också en pionjär i ett annat avseende – fram till dess var tweed herrklädernas domän. Dessa skulle kännetecknas av hållbarhet, minimalism och den tidigare nämnda funktionaliteten. Designern, inspirerad av herrmode, bestämde sig för att överföra dess fördelar till kläder för kvinnor. Vi måste komma ihåg att perioden för Cocos verksamhet sammanföll med sociala förändringar i västerländska samhällen, vilket också hade en enorm inverkan på modet.

Och hur klädde sig designern själv i Chanel-tyger ? Hon föredrog en chaneljacka, obligatoriskt med knälånga pennkjolar.

Vad kan Chanel-material användas till?

Chanel-tyget kombinerar alla fördelar med ull och tweed och berikas med ett karakteristiskt mönster. Det är ett vackert material som otvetydigt förknippas med elegans. Dessutom är den luftig, säker och behaglig för huden och allergivänlig. I allmänhet används kanalen som material för jackor och jackor. Det betyder dock inte att den bara kan bäras vid officiella tillfällen. Om du letar efter idéer om hur du kan använda chaneltyger, här är några av dem.

  • En kappa tillsammans med en vit skjorta och jeans – tillverkad i ett av våra rutiga kostymtyger med silvertråd. En lite mer avslappnad styling, men därför väldigt mångsidig – du kan klä dig så här på jobbet, för en promenad eller en tur på bio. Kappan, när den är uppknäppt, förlänger och smalnar av figuren optiskt. Om du vill framhäva feminina tillgångar ytterligare kan du bära ett dekorativt bälte i midjan.
  • Lösa papperspåsbyxor eller cigarettbyxor – gjorda av chanel-kostymtyg i flaskgrönt. Detta italienska chanel-tyg är vävt av naturlig ull och mohair, lätt berikat med lurextråd. Du kan kombinera sådana byxor med en delikat tröja eller T-shirt.
  • Chanel kostymtyg med lurextråd är också ett bra stylingmaterial för kontorsarbete. Lägg till en skjorta, en pennkjol och ett svart sammetsband knutet under kragen. Du kommer att se elegant ut, på ett dämpat sätt, men samtidigt med en touch av extravagans.
  • Det är också värt att notera trenden för skoluniformer som är på väg tillbaka till fördel. Detta är det perfekta tillfället att prova en tweed mini tillsammans med en kofta, skjorta eller kavaj.

Relaterade produkter

Kommentarer ()

Lastning...