Vi rekommenderar vilka tyger du ska använda för att sy en brudklänning

På bröllopsdagen vill varje kvinna se speciell ut. Det är trots allt en av de viktigaste dagarna i våra liv. Vissa av oss har designat vår perfekta klänning för detta tillfälle sedan barnsben och skapat kompositioner från urklipp från bröllop eller modetidningar. Äntligen, efter många år, kommer dagen och vi står inför ett oerhört viktigt val, nämligen valet av brudklänning. Då menar vi i första hand snittet. Lång, volangprydd med betoning på bysten, med en liten urringning, mycket tyll eller kanske en väldigt enkel klänning? Man bör komma ihåg att förutom snittet är materialet som klänningen har tillverkats eller kommer att tillverkas av också viktigt. Vi kommer till undsättning: Vilka tyger är perfekta för denna viktiga dag?

fa206f4e04e49b3f58f149c4643574f0.jpg

Gupure – en mycket elegant variant av spets, den kännetecknas av högkvalitativt material och rikare dekoration än vanlig spets. 

Spets en karakteristisk del är den genombrutna finishen, som imponerar med sin rikedom av mönster. I skrädderi används de oftast som dekorativa element. De har alltid varit på modet i många år.

Crepe – ett fjädrande och mjukt material som är motståndskraftigt mot veck. Crepe finns i  många olika varianter med olika sammansättning och tjocklek. Det ser bra ut när det gäller snäva klänningar. 

Silke – ett ädelt material. Slät och hal. Det ger glans och ser bra ut. Vi skrev om sidens egenskaper här

Grosgrain – materialet är styvt, prasslande och glänsande. Motståndskraftig mot skador och missfärgning. Perfekt för bröllopsklänningar, t.ex. mer voluminösa, såväl som klassiska snitt. Grosgrain används ofta för att sy en bröllopsklänning i bokstaven "A".

Muslin – ett tyg med otrolig luftighet. Slät, genomskinlig, delikat och mjuk vid beröring. Används främst för klänningar som framhäver former.

Organza – ett tunt och genomskinligt tyg, samtidigt ganska styvt.  Den kommer att vara perfekt för snitt med volanger och draperier, samt klänningar med mycket volym, som samtidigt ska ge intrycket av att vara luftiga. 

Satin – ett mjukt och böljande tyg. Å ena sidan blank och å andra sidan matt. Den passar perfekt och fungerar bra i mycket eleganta, värdiga, balklänningsformer. Det är också ett bra val för höst- och vinterbröllop, eftersom det skyddar bra mot kylan.

Chiffong – ett behagligt att ta på, lätt och lätt genomskinligt tyg. Används oftast i luftiga och enkla snitt. Den kommer att vara perfekt för boho bröllopsklänningar, perfekt för sommarbröllop.

Tyll – ett genomskinligt tyg. Tack vare sin enkla bearbetning kan den användas för att skapa mycket olika skapelser med intressanta former. 

Taft – ett ganska styvt, lätt och prasslande tyg. Den kommer att fungera bra med alla typer av draperier, veck, volanger och volanger. Den kan vara stark eller lätt glänsande. Det är lätt att ge formen på klänningen utan att tynga ner den.

Jacquard – ett tjockt och tungt material, oftast är mönster präglade på det. Perfekt för korta bröllopsklänningar eller mycket eleganta balklänningar i retro/vintage stil.

Georgette – ett flytande, matt, genomskinligt material. Något styvare och tyngre än muslin. Den är perfekt för luftiga bröllopsklänningar. 

30cbda7f404cdf125d81b62f71bfc214.jpg

Om du går och handlar på jakt efter tyger, var inte rädd för att be om en bit tyg och prover, så att du kan tänka på det, det kan visa sig att du kommer att ändra dig några gånger till, och idén kommer att mogna i ditt huvud i några dagar. Hos vår grossist väntar professionell service på dig för att hjälpa dig att välja det perfekta tyget.

Om du vill ta reda på vilka tyger du ska använda för att sy en kostym, kolla här

Bröllopsklänning bilder - Pinterest

Relaterade produkter

Kommentarer ()

Lastning...