Hur syr man en enkel sommarklänning? Gör-det-själv-guide

Varma dagar gör . Om du inte vet hur du ska gå tillväga finns vi här för att hjälpa dig. Våra tips hjälper dig att välja rätt material, mönster och ger specifika råd om sömnad. Människor som precis har börjat sitt äventyr med sömnad uppmuntras också att anta utmaningen.

Hur väljer man ett klänningsmaterial?

Överväganden om hur man syr en enkel klänning för sommaren bör börja med att välja rätt tyg - under varma dagar fungerar ett som är luftigt och lätt. Det är bra att ta hand om materialets höga kvalitet - det kommer inte att orsaka oss några svårigheter under sömnaden, och klänningen kommer att tjäna oss under lång tid. Det är en bra idé att sträcka sig efter bomull, eftersom det är ett luftigt tyg och ett naturmaterial, bra för huden, och dessutom är det lätt att sy. Vi rekommenderar bomull i enfärgad färg och med vackra, färgglada tryck. För exceptionell värme rekommenderar vi bomullsbatist, vars vikt är mindre än för traditionellt bomullstyg, vilket gör det extremt luftigt och andas. Ett intressant alternativ är också en mycket känslig förregling i bomull. Tyget är extremt behagligt att ta på, så du kan skapa en kroppsnära outfit av det. En originell idé är spetstyger, från vilka du kan skapa en riktigt vacker, formell klänning. Å andra sidan är delikat sidentyg en kombination av stil och elegans.

Att välja ett klänningsmönster för sommaren

När du väljer ett mönster är det värt att låta dig styras av vilka sömnadskunskaper vi har. Om du precis har börjat, tänk på en lös klänning med ett enkelt snitt, för att inte bli avskräckt när du skapar din första outfit. Låt oss hoppa över de extra elementen. Dessutom kan förträngning eller sidoskärning vara för svårt att börja med. Men om du har experimenterat med sömnad under en längre tid är det bra att tänka på accessoarer som halsringning, volanger eller fickor. Du kan sträcka dig efter sybehörstillbehör, som snygga knappar eller spetsar. Allt beror på din fantasi!

Hur syr man en enkel klänning?

Nu när vi har valt rätt material och mönster kan vi sätta igång! Innan vi går vidare till nästa steg, förbered följande tillbehör som definitivt kommer att vara användbara när du syr:

  • Skräddares sax
  • skräddarens måttband
  • Stift
  • självförsvinnande penna
  • strykjärn och strykbräda.

Steg 1

Du kan använda ett färdigt mönster av klänningen eller rita det från det färdiga. Rita fram- och baksidan separat. När du väljer en klänning att rita, se till att den sitter löst på dig - när den dras åt kanske vi inte passar in i den efter att ha sytt elementen. Allt du behöver göra är att rita hälften av framsidan och hälften av baksidan.

Steg 2

Innan du skär tyger från naturfibrer måste de dekateseras, dvs. utsättas för temperatur och ånga. Ordna mönstret på tyget. Fram- och baksidan ska skäras som en helhet, så vi måste lägga till den i linjen för att vika materialet. Klipp av klänningens nederkant separat.

Steg 3

Nåla fast fram- och baksidan av klänningens överdel. Nu kopplar vi ihop dessa sektioner genom att sy ihop dem. Kom ihåg att inte samla på dig klänningen för mycket, eftersom du kommer att få problem med att ta på dig den. När du har sytt kan du prova ovansidan. Sedan avslutar vi halsringningen på klänningen, beroende på hur vi vill att den ska se ut. Nu går vi vidare till botten av klänningen - vi syr den vid sidlinjen och syr upp nederdelen av klänningen.

Sommarklänning från dig

Din egentillverkade sommarklänning kommer garanterat att dra till sig andras uppmärksamhet! Du kommer säkert att kunna sy den om du tar hänsyn till våra tips. Även om det finns vissa svårigheter är det inte värt att ge upp - tillfredsställelsen av att sy en enkel sommarklänning kommer att vara enorm och det finns en stor sannolikhet att det kommer att uppmuntra dig att fortsätta vara kreativ. Du har en chans att skapa något unikt och i din stil, genom att välja rätt snitt och typ av material. Lycka till!

Kommentarer ()

Lastning...