Om kvinnor, med kvinnor. Fotosession med Oliwia Król

Vad gör vi på fritiden? Vi stöttar unga och talangfulla människor! Den 25 februari fick den kvinnliga delen av vårt team möjlighet att arbeta med Poznań-konstnären Oliwa Król. En flera timmar lång session i en grupp med extremt inspirerande unga kvinnor är alltid väl investerad tid. 

Projektet hade premiär på kvinnodagen. Oliwia organiserade fotosessionen eftersom hon ville betona styrkan, självständigheten och kampviljan hos Poznań-kvinnorna, som inte alls bryr sig om sin känsliga och känsliga natur. På så sätt skapades i ett vackert, idylliskt landskap ett projekt som är värt att prata om högt.

Vi ställde några frågor till konstnären: 

Har du funderat länge på en sådan fotosession? 

Kvinnoprojektet var väldigt spontant - jag kom på den här idén bokstavligen en vecka innan den planerade sessionen och jag förväntade mig inte att så många underbara kvinnor skulle vara villiga att delta i den! Fast om jag ska vara ärlig så hade jag alltid olika projekt i huvudet och jag kunde aldrig genomföra dem, för det fanns alltid något viktigare, men i slutändan lyckades jag och jag är otroligt glad över det!!

Vilket budskap ville du förmedla i projektet?

Huvudmålet med projektet var att uppmuntra till reflektion och göra samhället medvetet om hur viktigt och ovärderligt ömsesidigt stöd är i den nuvarande situationen för kvinnor i Polen och i andra delar av världen. Dessutom ville jag betona att vi ska vara stolta över vår kvinnlighet, sexualitet och att vi respekterar varandra och utbyter inre styrka. Dessutom ville jag slå hål på en viss stereotyp och visa att vår delikatess och styrka går hand i hand! 

Vad var dess huvudmål? (projekt)

Förutom att vi har många olikheter har vi också mycket gemensamt. Som kvinnor bör vi hålla ihop och stå bakom varandra. 

Hur lyckades du organisera så många tjejer? (och hur ni arbetade tillsammans)
Först föreslog jag att en ganska liten och sammansvetsad grupp kvinnor skulle delta i sessionen, men sedan tänkte jag för mig själv - varför inte bjuda in någon annan? Då föreslog jag att de också skulle fråga sina systrar, vänner eller bekanta om deras vilja att delta i sessionen och så samlades ett 20-tal personer! Samarbetet var jättebra. Vi satt ute på fältet hela dagarna, pratade, lyssnade på musik och hade kul! Det var viktigt för mig att lyssna på deras förslag och idéer till bilder också, eftersom det var vårt gemensamma projekt! Jag hoppas att jag kunde visa originaliteten och skönheten hos deltagarna, både externt och internt.

Har du någon favoritbild från den här fotograferingen?

För att vara ärlig har jag inte en favoritbild, men jag kan ärligt säga att det här är en av mina favoritsessioner jag någonsin har haft nöjet att göra.

Hur skulle du sammanfatta sessionerna?

En perfekt sammanfattning av sessionen: Håll dig stark, var modig, var tolerant, var full av kärlek, var dig själv och sikta mot stjärnorna.

Vi försåg teamet med tyll. Modellerna är insvepta i ett delikat tyg som framhäver deras sensualitet och femininitet.

Du kan se hela sessionen här: https://www.facebook.com/oliwia.krol.10/posts/3575192382607913

Behöver du material för en fotosession? Vi hjälper dig gärna! Skriv till oss på wspolpraca@izpol.pl

Kommentarer ()

Lastning...