Spets

Spetskreationer fungerar utmärkt i många situationer. Delikata, genombrutna ytor är å ena sidan otroligt feminina och sensuella, och å andra sidan kan de vara extremt eleganta. Det ena utesluter naturligtvis inte det andra. Spets är ett textilt material med tidlös form och högt konstnärligt värde. De är oftast gjorda av linne-, bomulls- eller polyestertrådar.

Spets är inget annat än en textilprodukt gjord av flätning i form av tråd. Ett sådant nät består vanligtvis av bomull, linne eller polyester. Elastisk spets är ett metervara-material som passar perfekt till lätta, sensuella klänningar och bröllopsklänningar. Vår grossist erbjuder omsorgsfullt färdiga, delikata och genombrutna mönster som passar bra i aftonkläder och som ett dekorativt element, även på örngott. 

Spetstyg kännetecknas av elegans och feminin charm, vilket är anledningen till att det framgångsrikt används i kvinnors underkläder. Sidensatin eller naturligt siden som foder kompletterar perfekt en spetsoutfit. Vi erbjuder ett brett urval av spetstyger på metervara – även broderade med paljetter eller med en glansig effekt i glamourstil. 

Spets – vilket material är det? 

Spetstyger för klänningar, som idag är eftertraktade med stor noggrannhet, har betraktats som en symbol för lyx i århundraden – så mycket att det fanns en oskriven regel enligt vilken ju mer spets någon hade, desto högre social status. Samtidigt behandlades spetstyger i åratal som ett sätt att duka bordet och ett material för de äldre. Men det moderna modet är förstående, öppet och framför allt flexibelt – modern spets är också perfekt för avslappnade outfits. De är tillverkade av högkvalitativa material och passar bra och garanterar komfort i vardagen. Dessutom kommer rätt utvalda accessoarer att få spetstyget att få en annan karaktär. Tack vare detta kan du leka med outfits – från romantisk boho till rocklooks. 

Hur tar man hand om spetskläder? 

Spets till en klänning är ett extremt visuellt graciöst material, men det orsakar skötselsvårigheter för många människor – hur tar man hand om kläder av spets så att de inte skadas efter den första tvätten? Om det är varor som köpts i butik, håll dig till tillverkarens rekommendationer. I de flesta fall bör informationen på etiketten vara tillräcklig för att rengöra klänningen eller blusen ordentligt. Som standard rekommenderas det att handtvätta spetstyger med milda tvättmedel och sedan torka dem platt eller hängda på en galge (kontrollera i förväg om det finns några utskjutande element som kan skada klänningen). Om du däremot bestämmer dig för att tvätta den i tvättmaskinen, fäst alla krokar och lägg spetstyget i en bomullspåse.  

Det finns också frågan om strykning – även om spetstyger för klänningar inte skrynklas, förvarar de flesta av oss kläder på ett sådant sätt att det är svårt att undvika veck (t.ex. i en låda). Vi avråder starkt från strykning, eftersom spets är för ömtåligt, men en bra lösning är en klädångare som jämnar ut materialet.

Spets under vår- och sommarsäsongen 2021

Spets är ett av de mest sofistikerade motiven som kan användas i styling både som detalj och som en total look. Vi kan välja spets för alla tillfällen. För en utekväll, varje dag eller för att jobba.

Boho klänning

Under denna extraordinära tid blev handarbete populärt, och internet vimlade av vackra, handstickade kläder och accessoarer i boho-stil. En sådan styling kommer säkert att tilltala fans av den här stilen. Kostymer eller klänningar i ljusa färger med spetsinlägg är en bra idé för en semesterlook. Fäst en krans på den och voila! 

Underkläder klänning

Underklädesklänningar har varit en absolut hit de senaste åren. Satsa på färg! En sådan spetsklänning i intensiva färger kommer att se gudomlig ut!

Blus med axelband

En sådan T-shirt finns i varje garderob! Deras spetsversion är en riktigt bra idé för en festivalstyling. En sådan blus kan bäras med jeansbyxor. Och där har du det, den spännande looken för våren är klar!

Bröllop

Planerar du ett bröllop? Spets är alltid en bra idé, både när det gäller finish och helhet. I vår grossist har vi ett brett urval av bröllopsspetsar och spetsapplikationer. Kolla in det själv!

Kommentarer ()

Lastning...