Material för brudklänning

Att välja en bröllopsklänning är en av de viktigaste delarna  av förberedelserna för denna viktiga dag. Brudar letar efter rätt snitt, snitt eller färg för att se fantastiska ut och framför allt känna sig bekväma och bekväma. Som det visar sig spelar materialet i brudklänningen också en nyckelroll här. Vilket tyg ska man välja? Vi kommer för att hjälpa.

 

Tyg till en bröllopsklänning är ett ämne som är särskilt intressant för brudar som planerar att sy sina drömmars klänning hos en sömmerska. Ofta i det här fallet är bruden ansvarig för att köpa och leverera rätt tyg eller deltar aktivt i processen tillsammans med sömmerskan och letar efter det bästa tyget för projektet. Men även de brudar som har bestämt sig för att köpa en klänning på en salong bör känna till åtminstone de grundläggande typerna av tyger för att göra det lättare att kommunicera med säljaren i den valda bröllopssalongen.

Vilket material ska man välja för en bröllopsklänning?

Satin 

Satin är ett mjukare material. Slät, flytande, glänsande på ena sidan, matt på den andra. Den är perfekt för elegant formell klädsel och är ofta något tjockare, vilket gör att den passar bra och framhäver den feminina figuren. Satin är också ett bra val för höst- och vinterbröllop, eftersom det skyddar mot kylan. Klassiska bröllopsklänningar är gjorda av satin. 

Tyll 

I de flesta fall är det ett genomskinligt nättyg. Även om tyll främst förknippas med utsvängda kjolar finns det många sorter som har olika användningsområden: mjuk och elastisk tyll, extremt luftig sidentyll, formbar italiensk tyll eller mer ogenomskinlig muslintyll, det finns också slöjtyll som är något styvare.

 

Organza 

Organza är ett annat tunt och transparent tyg,  skillnaden mellan organza och tyll är att organza är stelt och lätt på samma gång.  Organza är perfekt för pösiga looks och klänningar med stora volymer som lämnar ett luftigt intryck på samma gång.

 

Chiffong

Chiffong - Ett lätt och luftigt tyg med en transparent väv. Mycket behaglig att ta på. Chiffong används ofta för lösa, böljande boho-stilar.

Muslin

Muslin är ett mycket ädelt tyg med otrolig luftighet. Slät, genomskinlig och mjuk vid beröring.  Muslin är det perfekta materialet för botten av en brudklänning. Kvinnor älskar kreationer gjorda av detta mjuka, böljande, genomskinliga tyg, eftersom det passar spektakulärt på figuren och betonar feminina former.

Silke

När vi pratar om bröllopskläder kan vi inte utelämna siden, som är ett av de ädlaste materialen. Silke är ett extremt lätt, ädelt material, slätt och halt. En sidenklänning kommer att glädja många gäster.

 

Taft

Taft är ett ganska styvt, lätt och prasslande tyg. Den passar bra till alla typer av draperier, veck, volanger och dekorationer. Vi skiljer släta eller skrynkliga sorter. Den kan vara stark eller lätt glänsande. Det är lätt att ge formen på klänningen utan att tynga ner den. Kan man dekorera alla klänningar med taft? En bröllopsklänning kan berikas med taft, men det måste göras med försiktighet och estetik för att inte överdriva.

Spets

Spets är inget annat än en genombruten fläta som imponerar med sin rikedom av mönster. Spets är ett ganska mångsidigt tyg - beroende på form och struktur passar det både bohemiska, romantiska och mer sofistikerade klänningar. Om du drömmer om en rustik bröllopsklänning bör du definitivt ha spetselement i den. En variant av spets är guipure (även känd som venetiansk spets), som kännetecknas av ett starkt konvext mönster och avsaknaden av ett underlag. Används ofta till korsetter.

Crepe 

Elastiskt och mjukt material, skrynkelbeständigt. Crepe ser bra ut med åtsittande klänningar, som starkt betonar brudens figur.

Jacquard

Jacquard är ett tjockt och tungt material med präglade mönster. Det ser ut som barocktyger. Perfekt för korta bröllopsklänningar eller mycket eleganta retro/vintage festklänningar. 

Georgette

Georgette - Flödande och köttigt, matt, genomskinligt material, perfekt för luftiga bröllopsklänningar. Något styvare och tyngre än muslin.

Om du fortfarande undrar vilket material som uppfyller dina förväntningar, var inte rädd för att boka tid på en bröllopssalong, även om du planerar att sy klänningen hos en sömmerska. Detta är det enda sättet du kan jämföra olika alternativ och se hur du känner dig i dem.

Kommentarer ()

Lastning...