Stickat tyg med öglor

Loopstickat tyg – vad är det och hur tillverkas det?

Förmodligen är det många som undrar hur man gör ett stickat tyg. Dess väv är inget annat än stygnen av en tråd som är sammanfogade ordnade i rader och kolumner. På så sätt skapas ett material som å ena sidan är slätt och behagligt och å andra sidan avslutas med fina öglor. Därav namnet öglestickat tyg.

Det stickade tyget är tillverkat av bomullsgarn, vilket är anledningen till att det är så mjukt och behagligt att ta på. Det är inte ovanligt att loopstickade tyger berikas med elastan eller andra syntetfibrer, vilket gör det mer flexibelt, men också slitstarkt, och detta ger i sin tur bättre hållbarhet för själva kläderna.

Det öglestickade tyget är mycket andningsbart, vilket gör det till ett extremt mångsidigt material. Den är perfekt för sommarkläder, såväl som för kallare dagar, eftersom den värmer kroppen perfekt.

Applicering av öglestickat tyg

Sweatshirttyg kan användas för att göra många delar av vardagskläder. Materialet syr perfekt, varför det är idealiskt för personer som börjar sitt äventyr med sömnad.

Loopstickade plagg, särskilt de med elastan, kan användas för att sy hemkläder som inte bara är bekväma utan också snygga. Detta är särskilt viktigt nu, när många av oss tillbringar större delen av vår tid hemma med att arbeta på distans och vill känna oss bekväma, men inte ha på oss till exempel obekväma jeans.

Sweatshirt används naturligtvis också i skapandet av sportkläder. Materialet berikat med elastan är motståndskraftigt och slitstarkt, vilket i sin tur säkerställer bättre hållbarhet hos kläder som används intensivt.

Loopstickat tyg - det perfekta materialet för barnkläder

Mycket ofta används öglestickat tyg för att sy kläder för barn. Den är mjuk, flexibel och bekväm, så den begränsar inte rörelserna för ens de mest aktiva småbarnen. Den är också extremt hudvänlig, så kläder gjorda av den kommer säkert att bäras ivrigt av barn. Materialet finns i många färger och mönster, vilket gör att du kan skapa färgglada uppsättningar både till vardags och till dagis.

Det är också värt att nämna att öglestickat tyg också används för tillverkning av filtar, gosedjur och mattor och andra tillbehör för de yngsta.

Loopstickat tyg – ett material och många användningsområden

Loopstickat tyg är ett material som kännetecknas av sin utmärkta kvalitet. Tillverkad av råvaror som bomull med en blandning av elastan, kommer den att fungera bra med kläder som:

  • mjukisbyxor
  • Tröjor
  • Klänningar
  • Kjolar
  • Sportkläder
  • Pyjamas
  • Hattar och snoods
  • babykläder

Detta material syr perfekt och kommer att vara ett bra val för alla som precis har börjat sitt äventyr med sömnad.

Loopstickat tyg kan bearbetas på vilket sätt som helst, så många olika projekt kan skapas från det. Ett brett utbud av tillgängliga färger och mönster, men också vikter, gör att du kan använda öglestickat tyg för att skapa praktiskt taget vilket klädesplagg som helst. Både enfärgade versioner och de med flerfärgade mönster är mycket populära bland våra kunder.

Det finns många kläder gjorda av öglestickat tyg i butikerna. Ibland får vi dock intrycket att de flesta modeller och stilar som erbjuds är desamma eller väldigt lika. Så vi uppmuntrar dig att prova att sy något själv. Tack vare detta kommer du att få ett unikt element i din garderob.

Vårt öglestickade tyg är en produkt av högsta kvalitet. Det kännetecknas av utmärkt hållbarhet, tack vare vilken kläderna inte bara är snygga utan också hållbara.

Kommentarer ()

Lastning...