- today
- label Nyheter
- favorite 0 Gillar
- remove_red_eye 17666 Besök
När hösten närmar sig blir dagarna kortare och kallare. Det betyder att vi behöver varmare kläder, och för dem är stickade tyger ett bra material. De skiljer sig lite från tyger, men de har sina fördelar – de är flexibla, stretchiga, luftiga och mycket mjuka.
Det stickade tyget fungerar mycket bra som material för en tröja eller kofta att svepa in sig i under kallare dagar. Det visar sig dock att stickade plagg finns i olika typer: bomull, ull, tröja, tröja. Och du kan hitta var och en av dem i vårt lager.
Vad är skillnaden mellan stickat och tyg?
Du kan se skillnaden bara genom namnen – stickat tyg är "stickat" och tyg är "vävt". Skillnaden ligger i produktionsmetoden – metoden att väva trådarna. Tyg är sammanvävda vinkelräta trådar av garn, som vi kallar inslag och varp. Det stickade tyget är tillverkat av en tråd, som formas till stygn och bildar vinkelräta rader som sammanfogas. Tillverkningen av stickat tyg är lite som att virka eller sticka.
Kolla in vår kategori: Stickat
Typer av stickade tyger – tröja, ull, tröja, bomull och andra
Beroende på vilken typ av stickat tyg vi väljer har det lite olika egenskaper och användningsområden. Vi kommer kort att berätta om de viktigaste av dem.
Jerseystickat tyg
Detta är en särskilt töjbar sort, eftersom den innehåller elastan i sin sammansättning. Det fungerar mycket bra som material för klänningar, blusar, leggings och tröjor.
Viskos stickat tyg
Den kännetecknas av luftighet – den är relativt tunn och ganska sval. Den fungerar bra under varmare dagar och är bekväm att bära. Viskosstickat tyg fungerar mycket bra som material till klänningar eller blusar, men även tunikor och leggings. Helheten kompletteras av en delikat, karakteristisk glans. Den finns i många mönster, eftersom den är känslig för färgning.
Stickad tröja
Detta är ett klassiskt stickat tyg som vanligtvis används för att göra tjockare tröjor. Perfekt för höst- och vinterperioden. Å ena sidan är det ett mjukt, behagligt och bekvämt material. Å andra sidan ger den luftcirkulation och är en av de som andas. Detta gör att tröjan stickas skyddar mot kyla och samtidigt ger komfort. Den finns i allmänhet i solida färger.
Stickat tyg i ull
Ull förknippas med fluffigt material som skyddar mot kyla. Det är också så här det är med yllestickat. Varmt och mysigt. Beroende på de valda fibrerna – mer exakt, deras längd, tjocklek och en viss grovhet – kan ullstickat tyg repa lite. Om vi vill välja den mest behagliga sorten för huden rekommenderar vi definitivt kashmir.
Tröja tyg
Allmänt känd som sweatshirt är ett mycket graciöst material för att lära sig sy. Nybörjare gillar att arbeta med det, eftersom det inte är särskilt krävande när det gäller bearbetning. Det har också alla fördelar med andra stickade tyger – hållbarhet, skydd mot kyla, mjukhet, hudvänlighet. Den kommer att kännetecknas av sin komfort – den är lätt och perfekt för kläder för arbete, vandring eller sport. För både vuxna och barn.
Micromodal stickat tyg
Denna typ av stickat tyg är tillverkat av cellulosafibrer som härrör från bokträ. Fibrerna som garnet är tillverkat av är extremt känsliga. Detta gör mikromodalt stickat tyg mycket mjukt och samtidigt förvånansvärt motståndskraftigt mot skador. Färgen håller länge och det stickade tyget andas.
Bomullsstickat tyg
Klassiskt stickat tyg i klassiskt material. Den har det vi älskar med bomull – mjukhet, njutning vid beröring, hållbarhet och funktionalitet vid användning. Det är också ett material som nybörjare inom sömnad gillar. Bomullsstickat tyg är lämpligt för många applikationer. Det används som material för kläder, gardiner, kökshanddukar och andra vardagsföremål. I vårt lager finns den både i enfärgade färger och dekorerad med mönster.
Stickat tyg i mikrofiber
Mikrofiber, liksom cellulosa, är en mycket tunn men hållbar fiber. Redan i produktionsstadiet är den utformad för specifika applikationer. Storleken och formen på syntetiska fibrer är viktiga. Mikrofiberns egenskaper beror på deras val – såsom mjukhet, motstånd, absorptionsförmåga, vattenbeständighet, elektrostatiska och filtrerande egenskaper.