Fördelar med polyester

Klädindustrin är mycket angelägen om att använda polyester i produktionen av kläder. En del gillar honom, andra hatar honom. Vad är polyester och vilka är dess fördelar? Syntetiska material används för att tillverka inte bara sportkläder utan även underkläder, blusar, jackor och aftonklänningar. Vad bör du veta om polyester, som har ett mycket brett användningsområde?

 

Vilka är fördelarna med polyester?

I det här inlägget kommer vi främst att fokusera på fördelarna med polyester:

Hög elasticitet - detta material deformeras eller sträcker sig inte.

Rynkmotstånd - behöver ofta inte strykas.

Det är hygropobiskt - det absorberar inte fukt och torkar snabbt.

Den är mycket hållbar - den tål mycket.

Fläckbeständighet - den är motståndskraftig mot smuts och kan tvättas även i kallt vatten.

Den är lätt - perfekt för sommarklänningar, till exempel.

Det är prisvärt

 

Kläder med inblandning av polyester

Kläder som är gjorda av mikrofibrer är perfekta för att sy utomhuskläder, underkläder, regnrockar och vindjackor. Mikrofibertyger är vattentäta, ger bra skydd mot vind och andas. Polyesterfleecekläder är mjuka och behagliga att ta på, ger termisk komfort, skyddar bra mot vind, torkar snabbt, deformeras eller skrynklas inte.

Kläder gjorda av naturliga tyger med en blandning av polyester kan avsevärt förbättra egenskaperna hos kläder gjorda av dem och ta bort många defekter. Ett exempel är bomull. Efter tillsats av polyester slutar materialet att krympa och skrynklas mindre, det är mer hållbart, mer motståndskraftigt mot fukt och sträckning. Tillsatsen av polyester får dock inte vara stor, helst inte överstiga 30 procent.

Kommentarer ()

Lastning...