Tyger för allergiker

Allergi är en ganska vanlig åkomma i vårt samhälle. Det visar sig att du också kan vara allergisk mot tyger, eller mer exakt – mot vissa egenskaper som inte är ett problem för en frisk person. För en allergiker kan detta innebära mer eller mindre allvarliga besvär. Dåligt utvalda material orsakar klåda, utslag, sveda och till och med andningsbesvär hos allergiker.

Inte bara kläder, utan även handdukar, kuddar, madrasser, sängkläder och gardiner för allergiker måste vara gjorda av rätt material. Det här är platser där kvalster särskilt gillar att dyka upp.

Vad är orsaken till tygallergi? Allergi mot tyger

Vad kan orsaka allergi mot tyger? Både själva materialen, deras råvaror, särskilt syntetiska, och de egenskaper de uppvisar. Om tyget inte är av hög kvalitet, andas dåligt, leder till ansamling av fukt eller är en livsmiljö för svampar, bakterier och kvalster, upplever allergiker sjukdomar.

Vilka tyger för allergiker?

De bästa tygerna för allergiker bör vara naturliga. De kännetecknas av hög fuktabsorptionsförmåga, luftgenomsläpplighet och ibland även en kemisk struktur som liknar vår hud. Att vistas under naturliga förhållanden är den bästa metoden för personer som är allergiska mot konstgjorda tyger. Därför är det värt att dra nytta av naturens fördelar, och alla tyger som nämns ovan, i olika varianter, finns i vårt lager. Så vilka är de bästa tygerna för allergiker?

Silke

Silke har på grund av sin struktur en allergivänlig effekt. Den är gjord av proteintrådar, liknande de som finns i vår hud. En av de allergiframkallande faktorerna försvinner. Silke försvarar sig mycket bra mot mögel, svamp eller kvalster, och det beror på att det slår andra tyger i konkurrensen om hygroskopicitet. Den kan absorbera upp till 30 % av sin vikt i vätska och ändå hålla sig torr vid beröring. Det är ett luftigt och fint tyg. Dessutom har användningen av siden en anti-aging effekt. Detta beror på att kontakt med siden stimulerar ämnesomsättningen i vår hud.

Kolla in vår kategori: Silke

Lin

Redan i det gamla Egypten fick man reda på att linne är ett bra material för att skapa tyger. Det tros till och med vara ett av de äldsta tygerna. Hälsofördelarna med linfrön har bevisats genom år av forskning och praktik. Det visar sig att linne också har en hälsofrämjande effekt som tyg för allergiker. Det är ett mycket andningsbart och lätt material, som låter huden andas och effektivt förhindrar ansamling av fukt, t.ex. från svett. Han är inte rädd för:

höga temperaturer, den är hållbar och absorberar fukt mycket bra.

Det har bevisats att användningen av linnekläder bidrar till behandling av vissa hudsjukdomar. Det lönar sig att prova sängkläder i linne – att använda dem förbättrar sömnkvaliteten och det allmänna välbefinnandet.

Kolla in vår kategori: Linne

Bomull

Ett av de mest populära tygerna i världen med kinesiskt ursprung. Den används för tillverkning av olika kläder och bruksartiklar – T-shirts, underkläder, gardiner eller kökshanddukar. Användningen av naturlig bomull är viktig för personer som är allergiska mot tyger. Liksom siden och linne absorberar det fukt mycket bra, låter huden andas och ackumulerar inte mikroorganismer. Dessutom är det ett mycket hållbart material. Det hotas inte av frekvent tvätt, och detta är en av metoderna för att bli av med bakterier som lurar i smuts. Stretchigt material, bekvämt, behagligt att ta på och mjukt. Den behåller sina bruksvärden under mycket lång tid. Det mest universella av nödmaterialet för allergiker.

Kolla in vår kategori: Bomull och batiste

Bambu Fiber

De hypoallergena effekterna av bambufibrer har upptäckts relativt nyligen. Det visar sig att när det kommer till att absorbera fukt är bambu upp till tre gånger bättre än bomull på detta! Detta gör att svampar och bakterier flyr från materialet. Materialet i sig är mycket slätt, stretchigt och känsligt för färgning vid beröring. Kläder av bambufiber är ett nöje att bära. Ett bra och relativt billigt alternativ till bomull.

Relaterade produkter

Kommentarer ()

Lastning...