Vad ska man göra med överblivet material?

När du väljer ett tyg för att sy din drömoutfit bör du alltid beräkna mängden tyg som behövs för att sy ett visst föremål. Men trots de mest exakta beräkningarna finns det alltid rester kvar efter att projektet är avslutat. Vad ska man göra med överblivet material? Vi avråder starkt från att slänga dem, eftersom de kan användas till  många intressanta saker. 

 

Lappverk

 

Oavsett om du har stora tygbitar eller små rester kvar. Du kan återvinna allt detta samtidigt som du minskar mängden avfall som genereras. Att kombinera överblivet material är ett lapptäcke. Det brukade vara en produkt av fattigdom, idag är det ett tecken på begränsad konsumtion och omsorg om miljön och används av många välkända designers. 

 

Själva lapptäcket har inte för många regler - det räcker att kombinera olika tyger, med olika mönster eller texturer, vilket skapar en fantastisk effekt. Tygets geometriska former bör användas och kombineras med varandra. Användningen av ett sådant förfarande ger en känsla av kontinuitet, utan att förlora intrycket av lapptäcke. Lapptäcken kan framgångsrikt förvandlas till filtar, kuddar, väskor och till och med kläder.

 

Och om du inte är rädd för att experimentera med mode kan du använda sådana rester till fashionabla lappar, till exempel sydda på jeans eller en jacka. 

 

Barnens maskotar

 

Maskotar är barnens favoritleksaker och ingen modern teknik kommer att ändra på det. En maskot för ett barn är en gåva som ger dem mycket glädje, skoj och underhållning.  Dessutom kan barnleksaker vara ett sätt att dekorera rummet. De är ofta en dekoration av sovrum och till och med vardagsrum. Med tygrester kan du göra dem  själv. Det kommer också att vara ett bra sätt att integrera med ditt barn och få nya manuella färdigheter. Om du vill göra en leksak själv är det bara att förbereda tygbitar och plysch, kanske är ögonknappar och trådar i matchande färger också praktiska.

Och vad använder du överblivet material till? 

Relaterade produkter

Kommentarer ()

Lastning...