Varma tyger, eller hur man förbereder sig för vintern

Vet du vilka vintertyger som kommer att vara mest moderiktiga i år? Minusgrader behöver inte alltid förknippas med en tjock, överdimensionerad tröja. Och även om tät ull är tidlös och mångsidig behöver det perfekta materialet för vintern inte vara tjockt. Se vilka andra fibrer som kan vara av intresse för dig.

Vilket tyg är bäst att välja mellan för vinterkläder?

Med varje ny säsong förändras förväntningarna på egenskaperna hos de kläder vi bär. För att säkerställa komfort och bekvämlighet utan att överlappa för många lager samtidigt – var uppmärksam på de specifika egenskaperna hos varje stickat tyg. På vintern fungerar naturmaterial som merinoull, angora och skön kashmir bäst. Varma tyger för vintern kan ha en mängd olika texturer och andra tjocklekar. Få människor inser att ett av de klassiska materialen som förknippas med lätthet och luftighet – också kommer att vara perfekt för vintern. Naturligtvis pratar vi om delikat och behagligt siden som du kan bära året runt!

Siden – är det ett bra material för vintern?

Silke är ett naturmaterial som är känt för sin lätthet, ädelhet och sina fantastiska värmeisolerande egenskaper. Siden som bärs på sommaren ger avlastning till kroppen under höga temperaturer. Silke kyler perfekt och säkerställer optimal luftcirkulation. Ett intressant faktum är att den gör sitt jobb lika bra på vintern. Silke, liksom äkta ull, har värmeisolerande egenskaper, vilket gör att de är idealiska tyger för vintern.

Vintertyg i siden är lätt och håller värmen utan risk för överhettning. En sidenklänning eller blus är lika bekväm att bära på vintern som på sommaren. Sidenkläder kan också vara ett alternativ till vinterplagg i ull, som vissa människor kan vara allergiska mot. Silke är icke-allergiframkallande, lättpigmenterat och är i allmänhet ett mycket graciöst, ädelt och elegant stickat tyg för vardag och vid speciella tillfällen.

Letar du efter ett varmt tyg för vintern – kolla in vad ull erbjuder dig!

Ull, även om det bara kan förknippas med en tjock tröja med Zakopane-mönster, är ett universellt stickat tyg som kan bäras året runt och i många versioner. Äkta ull är av animaliskt ursprung – den erhålls från fårhår. Kamelull och getull är också ganska populära på marknaden (du kan läsa mer om det senare).

Om du undrar vilka tyger du ska välja för vintern kan du säkert lägga ull på podiet. Ull av god kvalitet har mycket höga hygroskopiska egenskaper. Det gör att den absorberar fukt från huden mycket bra och är extremt hygienisk. En ulltröja och mössa, oavsett väder och hög luftfuktighet – kommer aldrig att kännas blöt.

Vad ska man tänka på när man väljer ull?

Intressant nog kan ullkläder vara mycket ömtåliga och tunna, samtidigt som de garanterar högsta värmeisolering. Ullklänningar, tröjor, halsdukar, mössor – det här är kläder som kommer att vara perfekta för vintern! Men om du letar efter ett stickat tyg för vintern som passar kroppen bra och inte kommer att vara benäget att sträcka sig – leta efter ett stickat ulltyg med en blandning av elastan. När du väljer stickade tyger i ull ska du alltid låta dig styras av deras sammansättning. Ju mer ull det finns i deras sammansättning, desto bättre är materialets värmeisoleringsegenskaper, men också desto större är känsligheten för sträckning. Ull av hög kvalitet är inte billigt – om du fokuserar på hög kvalitet måste du räkna med att du kommer att betala mer, men kläderna blir också mycket mer hållbara.

Kashmir – kashmir getull

Undrar du vilket material du ska välja en tröja för vintern? Bli intresserad av elegant och varm kashmir! Kashmir är en av de ädlaste (och dyraste) ullarna i världen. Beroende på val av kashmirtyp – I eller II – ökar priset och kvaliteten på det stickade tyget proportionellt. Kashmir av första klass är ett dyrt, extremt mjukt och vackert glänsande material, från vilket eleganta tröjor och varma vintersjalar tillverkas. Kashmir av andra klass används oftare för att producera vardagskläder och mer vardagliga kläder. Kashmir av andra klass kommer att vara svårare att ta på, men jämfört med fårull är den fortfarande extremt mjuk. Kashmir är ull – de har liknande värmeisolerande egenskaper – de håller dig perfekt varm, de blir luftiga och bekväma på samma gång.

Nu när du vet vilka vintertyger som kommer att vara de mest bekväma, varmaste och mest hållbara – titta nu igenom din garderob och det vintererbjudande som tyggrossisten har förberett för dig. Kanske är det på grund av den kommande vintersäsongen och korta, kalla dagar värt att komplettera hyllorna i din garderob med tidlösa, klassiska och varma tröjor, caper, klänningar och halsdukar av ull, kashmir och siden?

Kommentarer ()

Lastning...