Bomullstyger

Bomull är populärt, praktiskt och funktionellt. Den har vunnit sin popularitet främst på grund av sitt relativt låga pris och egenskaper som gör den ädel – mjukhet, njutning vid beröring och slitage, elasticitet och hudvänlighet. Bomull finns i många typer och används som tyg till olika typer av kläder.

Bomullstyg har fler fördelar än nackdelar

Bomull har visserligen en viss tendens att skrynkla sig (vilket den kompenserar för med enkel tvätt och strykning) och torkar ganska länge. Det är dock här dess brister slutar, och i deras ställe finns det fördelar - den vardagliga termen "bomull" betyder hygroskopiska tyger, resistenta mot sträckning och hög temperatur. Bomullstyg är känsligt för färgning, så du kan få alla unika mönster på det. Det är ett material som är säkert för huden och icke-allergiframkallande. Det fungerar mycket bra i kläder för barn och allergiker.

Typer av bomullstyger

Hos vår grossist kan du beställa alla bomullstyger – du kan välja mellan en mängd olika mönster, tjocklekar och typer av tyger. De senare skiljer sig åt i sina egenskaper, så det är värt att bekanta dig med funktionerna hos var och en av dem.

Sammet

Sammet förknippas med delikatess, mjukhet och luftighet av en anledning. Dess huvudsakliga råvara är bomull, mellan vilken varptrådar och inslagstrådar i form av öglor tillsätts. Oftast är bomullssammetstyger enfärgade, men du kan också beställa färgade med mönster. Förr i tiden användes sammet för att producera exklusiva, mer eleganta kläder. Till exempel i representationssyfte. Idag används sammet ofta i gardiner, möbeltyger eller klänningar och blusar.

Kolla in vår kategori: Sammet och velour

Satin

Satin är gjord av bomullsgarn och viskosfibrer. Tack vare sin egen väv är den mjuk och delikat vid beröring. Ett mycket graciöst material för mönster och är färgat på ena sidan. Det används oftast för tillverkning av underkläder, T-shirts, klänningar, men även klädsel för möbler eller dekorativa tyger.

Gräsmatta

Batiste finns även i linne- och sidenvarianter, men bomullstyg är det vanligaste. Den kännetecknas av en tuskaftsväv, den är lätt och mycket behaglig att ta på. Ett bra val för sommardagar, men också som fönsterdekoration i form av batistgardiner. Batiste andas och låter huden andas. Bucklor som orsakas av tvätt är ganska lätta att släta ut. Det används oftast för att sy underkläder, blusar och klänningar. Hos vår grossist kan du få den i broderad, tryckt och skrynklig form.

Kolla in vår kategori: Bomull och batiste

Denim

Dess mer populära namn är denim, som alltid förknippas med moderiktiga byxor av hög kvalitet. Detta är också fallet – denim används oftast för tillverkning av denna typ av kläder, men inte bara. Denim innehåller även:

  • Jackor
  • Skjortor
  • eller till och med ryggsäckar.

Den har fått sitt karakteristiska utseende tack vare trådväven. Kypertväven i varp och väft möjliggör ett mycket slitstarkt material. Den klassiska blå färgen kommer från användningen av indigopigment, som härrör från indigofärgämnet. Denim finns i olika tjocklekar och elastan tillsätts ofta.

Kolla in vår kategori: Jeans och manchester

Satin

Satin är gjord med en satinväv. Liksom honom är den behaglig att ta på, mjuk och hållbar. Det absorberar och släpper ut fukt, och eftersom det som all bomull är ganska hygieniskt används det ofta som material för sängkläder.

Kolla in vår kategori: Satin

Poplin

Denna typ av bomullstyg kännetecknas av hållbarhet och styrka. Den kännetecknas av en linneväv och tät väv med tvärgående strimmor. Intressant nog är det så att ju tätare väven är, desto mer glänsande ser tyget ut. Den finns i olika tjocklekar och färger. Det används vanligtvis som material för rockar, jackor, kjolar, skjortor, blusar och klänningar.

Flanell

Den kommer som ett siden- och ulltyg. Mycket populärt, främst på grund av dess värmeisoleringsegenskaper. Den ingår i gruppen tyger med fiberbeläggning och som borstad velour. Detta beror på att det bildas i processen att repa pälsen och klippa den. Mjuk, behaglig att ta på, finns i både enfärgad och mönstrad. Det används oftast som material för tillverkning av sängkläder, skjortor och pyjamasar.

Relaterade produkter

Kommentarer ()

Lastning...