Hur tar man hand om kashmir?

Kashmirvård kan vara lite krångligt – om du inte lär dig de grundläggande reglerna att följa. Kolla in vår guide.

Vad är kashmir? Möt den ädla ullsorten

Undrar du vad kashmir är? För personer som är insatta i frågor som rör textilier är detta kanske inte självklart. Därför förklarar vi att kashmir är ett ädelt material, för vars produktion den känsliga ullen från kashmirgetter används.

Själva processen att skapa själva tyget är tidskrävande och dyr. Detta gör kashmir till ett relativt dyrt tyg. Men precis som naturlig ull är kashmir ett utmärkt material som är perfekt för att skapa kappor och kappor med hög hållbarhet. Att investera i material av god kvalitet kommer att löna sig i flera år!

Vår grossist importerar noggrant utvalda italienska material, så du kan vara säker på att du köper en premiumprodukt. Kolla in urvalet av våra kashmirtyger.

Hur tvättar man kashmir?

När det gäller material som kashmir och ull fungerar enkel skötsel bra, det vill säga sällan och handtvätt vid låg temperatur, icke-invasiv klämning och skonsamma tvättmedel.

Så, hur tvättar man kashmir på ett säkert sätt?

Först och främst, istället för frekvent tvätt, är det mycket bättre att vädra eller behandla kashmirkläder med ånga. Denna typ av material är svårt att bli smutsig, så intensiv rengöring av tröjor och rockar är onödig. Vad mer att tänka på?

  • Men om tvätt är nödvändig, kom ihåg att tvätta kashmir för hand. Vattentemperaturen får inte överstiga 30°C. Varför? Eftersom den höga temperaturen gör att ullfibrerna krymper, vilket kan orsaka irreparabel skada och deformation av materialet.
  • Kashmir kan tvättas i tvättmaskin – ett program som är avsett för att tvätta ull eller ömtåliga föremål vid låg temperatur fungerar bäst i det här fallet.
  • Vi rekommenderar att du använder en liten mängd tvättmedel och väljer produkter som är avsedda för tvätt av ull. När det gäller kashmir ska du inte använda sköljmedel, eftersom det kan fastna på fibrerna. Effekt? Tät och utan fluffighet.
  • Efter tvätt får du absolut inte vrida ur kashmir. På så sätt kan de ömtåliga fibrerna skadas mycket lätt. Pressa istället helt enkelt ut överflödigt vatten försiktigt. För att göra detta, rulla kashmirmaterialet i en handduk och tryck försiktigt.
  • Kemtvätt av kashmir kommer endast att behövas när vi tar bort större smuts som vi inte kan hantera.

Ta hand om kashmir – ett tyg som kräver skötsel

Kashmir är ett tyg med exceptionell fluffighet och hållbarhet. Det är därför det ofta används som ett tillägg till ull i kappor och vinterjackor. Precis som siden tillhör det gruppen exklusiva material som inte bara ser vackra ut, utan också är extremt bekväma att bära. Därför är det värt att ta hand om rätt kashmirvård!

  • Torkning av kashmir

Efter tvätt, torka kashmiren i horisontellt läge, platt. Under påverkan av vikt sträcker sig och deformeras ull mycket lätt. Kashmirkläder bör inte heller utsättas för direkt solljus.

  • Strykning av kashmir

Kashmir skrynklar inte. Detta är definitivt goda nyheter för människor som inte gillar att stryka! Men om det är nödvändigt att stryka materialet är det värt att göra det med en fuktig trasa eller handduk.

  • Förvaring av kashmir

När det gäller tyngre kläder är det säkrast att förvara kashmir liggande. Lättare tröjor, jackor eller kappor kan hängas på galgar – så länge de har rätt storlek och är fria från vassa ändar. Se också upp för nattfjärilar. Det är insekter som är förtjusta i ull och kashmir. Det är värt att investera i tillbehör och repellenter. En speciell påse eller påse med torkad lavendel fungerar bra.

Vad ska man göra när kashmirpiller?

Kashmir och ull har en tendens att noppa. Materialet kan ganska snabbt täckas av små kulor – särskilt på platser som utsätts för friktion. Kom därför ihåg att raka kläderna regelbundet. För att göra detta, använd en rakapparat eller en speciell kashmirborste. Se dock till att inte trycka på tillbehören för hårt – slarviga rörelser kan skära igenom fibrerna och skapa hål.

Kommentarer ()

Lastning...