Hur väljer man ett tyg för fodret?

Vet du vad ett bra fodermaterial ska kännetecknas av? Enligt vår mening är kvalitet nyckeln. Oavsett om fodret är viskos, siden eller bomull ska det vara slitstarkt. Vi erbjuder ett brett urval av noggrant utvalda tyger som är perfekta som foder. Med vår hjälp blir deras val lättare.

Vilket fodertyg fungerar bäst?

Som ordspråket säger, djävulen ligger i detaljerna. Därför kräver fodermaterialet också uppmärksamhet från din sida. Den ädla skräddarstilen är förknippad med att bibehålla kvaliteten inte bara på utsidan av plagget utan också på dess inre lager. Dessutom är ett väl valt och tillverkat foder också en viktig del av strukturen som hjälper till att utöka föremålets funktionalitet.

Vilket fodertyg är det bästa valet? Mycket beror på vad du arbetar med för närvarande.

  • Foder i polyester

Det är det billigaste alternativet, och dess fördel är hög hållbarhet. Man bör dock komma ihåg att om vi syr av ull och använder ett polyesterfoder kommer ullens egenskaper inte att utnyttjas fullt ut. Genom polyesterskiktet minskar materialets permeabilitet och ullen kanske inte värms upp som den ska. Detsamma kan vara fallet med andra tyger och stickade plagg.

Polyester väljs ofta som foder till kjolar, kappor, jackor och handväskor – just på grund av dess hållbarhet. Kolla in alternativen för polyesterfoder som finns i vårt erbjudande.

  • Foder av viskos

Den är gjord av cellulosafibrer, tack vare vilka den har fördelarna med naturliga tyger, som vi älskar det för! Viskosfodret andas, elektrifierar inte och är mjukt att ta på. Den är därför perfekt för kostymer, kostymer och eleganta kläder för speciella tillfällen. Du kan hitta fler attraktiva viskostyger här.

Viskosfoder, men även siden- och bomullsfoder (gjorda av naturfibrer) ger en perfekt finish till skapelsen, vilket garanterar en visuellt raffinerad effekt. Kolla in våra sidenfoder. För sommarklänningar och kjolar kan batiste också användas som foder.

Glänsande tyg för foder – hur väljer man?

Vad behöver du egentligen ett foder till? Tja, ett väl valt material för foder är ansvarigt för:

  • lätt att ta på sig kläder,
  • hur kläderna sitter på figuren,
  • ytterligare skydd av huvudtyget,
  • stärka och förlänga livslängden på huvudtyget,
  • bärkomfort, och därför för att reglera temperaturen och absorbera fukt.

Den bästa lösningen är därför att välja ett material som är vänligt mot vår kropp, det vill säga väl reglera temperaturen och absorbera fukt. Det är också viktigt att matcha de två lagren av material på rätt sätt, vilket ger det färdiga elementet optimal flexibilitet, hållbarhet och bra utseende. Det betyder att det inte är värt att spara på fodret.

Fodermaterial – plaggets dekorativa finish

Kan fodertyger mönstras? Absolut! På så sätt ger du dina kläder en individuell karaktär och visar världen att du kan leka med mode. Du kan också satsa på en blixt eller en originalfärg. Denna typ av foder är smidigt, effektivt och elegant. Tack vare satinväven imponerar den med sin intensiva glans och delikatess

Men oavsett hur glänsande fodermaterialet blir, sträck dig efter hala tyger som har en bra sammansättning. Anpassa tjockleken på tyget beroende på vad du behöver klädfodret till – kappor och jackor kräver ett mer slitstarkt foder än lätta klänningar för sommar och vår.

I vår grossist rekommenderar vi siden- och bomullsfoder, men viskosfoder är ett lika säkert val. I Izpol kan du beställa foder i grossistledet samt material i den mängd som behövs för en privatperson. Lita på vår erfarenhet och välj tyger för foder som kännetecknas av hög kvalitet och hållbarhet som är nödvändig i det inre lagret av kläder.

Relaterade produkter

Kommentarer ()

Lastning...