Hur signerat material tillverkas

Om du vill lära dig mer om signaturtyger, inklusive de metoder som används för att producera dem, uppmuntrar vi dig att läsa följande artikel.

Signerade tyger - vad är deras egenskaper?

Signaturtyger är tyger som har dekorerats med hjälp av tryck. Denna teknik ger ett enhetligt, slätt tyg i många olika färger. Många olika typer av tyger kan tillverkas på detta sätt, t.ex. jersey, twill, silke, viskos eller bomull. Både matta och blanka tyger, t.ex. satin, kan dekoreras på detta sätt.

Det är värt att notera att för inte så länge sedan användes termen "signaturtyg" främst avsåg tyger dekorerade med mönster från kända tillverkare, designers eller modehus. De vanligaste motiven är djur-, blom-, växt-, smyckes-, nautiska och geometriska mönster. Av denna anledning är populära mönster ofta förknippade med klassiker, glitter, glamour och en tidlös stil som hänvisar till de mest kända klädkollektionerna.

Hos vår grossist erbjuder vi ett brett utbud av signaturtyger. De är perfekta för att sy eleganta blusar och kjolar, men även underkläder och klänningar. Du hittar bland annat bomull tryckt med mönster som är karakteristiska för välkända modemärken, liksom många andra tyger. Kolla in!

Hur skapas ett signaturtyg?

Signerade tyger är det perfekta alternativet för dem som gillar att överraska med sin ursprungliga stil. Hur uppnås denna effekt? Signaturtyger skapas med hjälp av tryck. Tryckning ger tillverkarna möjlighet att själva utforma mönstret. En given design kan appliceras på tyget på flera olika sätt, allt från det mindre komplicerade till det extremt högteknologiska. I tabellen nedan lyfter vi fram två av de mest populära.

Bläckstråle

Digital tryckning

Denna process använder pigment- eller lösningsmedelsbläck. Lösningsmedelsbläck är en vätska som är homogen med pigment och möjliggör mycket hög upplösning i utskrifterna. På grund av sin låga hållbarhet är lösningsmedelsbläck tyvärr känsligt för blekning, mekanisk skada och fuktabsorption. Pigmentbläck innehåller pigment, som har en högre motståndskraft mot yttre faktorer. Ibland händer det dock att den stora droppstorleken gör det svårt för pigmenten att blanda sig med varandra, vilket begränsar upplösningen på utskriften.

Digitaltryck skapar bilden på det tryckta materialet direkt från de data som överförs från datorn utan att det behövs mellanliggande media eller tryckformer. Det innebär att digitaltryck optimerar tryckkostnaderna och ger korta förberedelse- och expeditionstider, vilket gör det idealiskt för tryck av små volymer. Digitaltryck gör det möjligt att anpassa grafik och text för varje enskild utskrift, vilket ger dig stor frihet att göra dina trycksaker personliga.

Det finns flera olika metoder för digitaltryck:

- reaktiv tryckning

- syratryck

- sublimeringstryck

- pigmenttryck.

källa: www.jkbprint.pl

Vilka tyger är lämpliga för signaturmaterial?

I teorin är praktiskt taget alla tyger lämpliga för tryck. Genom att välja rätt tyg och rätt tryckteknik kan du skapa ett unikt tyg, dekorerat med ett signaturtryck. Hur ser det ut i praktiken?

Valet av rätt material beror på vilken teknik som väljs och vice versa - valet av teknik beror på vilket material du vill trycka på. Det är mycket enklare att färga tyger av naturfibrer som bomull, viskos, siden eller ull. För tryck gäller inte sådana begränsningar. Vackert signaturtyg kan vara antingen ett syntetiskt tyg eller ett tyg av naturligt ursprung.

Det viktigaste villkoret för att skapa signaturtyger är dock strukturen på tyget i fråga. Den viktigaste förutsättningen för tyget i fråga är en regelbunden och slät yta. Denna teknik är inte avsedd för att dekorera texturerade tyger. När det gäller grova strukturer kan den slutliga effekten som erhålls vara svår att förutsäga. Detta betyder dock inte att liknande lösningar är helt övergivna! Många modedesigners är angelägna om att experimentera med egna tygsignaturer och därmed uppnå fantastiska effekter.

Kommentarer ()

Lastning...