De perfekta tygerna för sommaren!

Undrar du hur du ska klä dig på sommaren? Tja, det handlar inte om "hur" utan "till vad" – för det viktiga är valet av rätt typer av tyger. Vet du inte vilka material du ska använda? Oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig! Vi presenterar en rankning där vi har inkluderat de bästa tygerna för sommaren – perfekta att bära i varmt väder.

Varför är bra sommarmaterial så viktigt?

Konsumenternas medvetenhet om kvaliteten på de material och kläder vi bär ökar ständigt. Utan tvekan är detta en extremt positiv trend! På Internet kan du hitta massor av guider om vilka tyger du ska undvika och vilka som hjälper dig att hantera höga temperaturer. Det finns också många fackpublikationer som beskriver egenskaperna hos enskilda material på marknaden.

Det är värt att veta att råvarans sammansättning bör vara den avgörande faktorn när du väljer tyger för sommaren. Det viktigaste när du väljer sommartyger är deras lätthet och andningsförmåga, vilket garanterar hög komfort när du bär kläder gjorda av dem.

De bästa tygerna för sommaren

Rätt material för sommaren är viktigt och det är värt att komma ihåg! Njutningen av att bära sommarkläder ökar definitivt när vi mår bra i dem – och det är så du kan känna dig när du täcker kroppen med luftiga och hudvänliga tyger. Våra kläder ska inte tynga ner oss, särskilt inte i varmt väder.

Bomull

Bomull fungerar universellt under större delen av året, men särskilt bra på sommaren på grund av dess hygroskopiska egenskaper. Det gör att bomullstyger är utmärkta på att absorbera fukt, som ackumuleras på huden i form av svett på sommaren. Bomull kännetecknas av god luftgenomsläpplighet och hållbarhet – den är motståndskraftig mot vårdande behandlingar och lätt att stryka.

Vi rekommenderar ett brett urval av bomullstyger.

Lin

Linnetyger för sommaren är framför allt luftiga, känsliga vid beröring och tar inte upp statisk elektricitet. Beroende på tjocklek kan materialet användas för att sy tygbyxor eller en luftig skjorta. Linne har också hög hygroskopicitet. Det är dock värt att notera att linne är mycket känsligt för veck, så det är bäst att stryka det när materialet fortfarande är lite fuktigt efter tvätt.

Kolla in linne och tyger med dess blandning som samlats i vårt erbjudande.

Silke

Sidentyger kan användas året runt, eftersom de ger termisk komfort oavsett rådande väderförhållanden eller temperatur. Det betyder att på vintern skyddar sidenkläder kroppen från värmeförlust, och i sommarvärmen håller de huden sval. Silke absorberar fukt perfekt, och dess intressanta egenskap är att det inte blir tyngre.

I vårt erbjudande rekommenderar vi siden av utmärkt kvalitet.

Viskos

Tyger av cellulosa, eller viskos, är mycket andningsbara och hudvänliga. De är idealiska även under tryckande värme. De absorberar fukt bra, andas och ser samtidigt eleganta ut. Beroende på typ av finish – matt eller slät och glänsande, kommer de att fungera bra för att sy praktiskt taget alla delar av sommarkläder, som byxor, kjolar, blusar eller kappor.

I vårt erbjudande finns ett urval av viskostyger i olika färger.

Tyger för sommarklänningar

Förutom typen av material är det också värt att vara uppmärksam på dess vävning. Den avgör om ett visst tyg är lätt och luftigt, eller tyngre, med en styvare struktur. Sommarklänningstyger kan vara genomskinliga och luftiga eller ogenomskinliga och bättre formhållande, till exempel:

  • muslin, som säkerställer optimal luftcirkulation, är mjuk och känslig, vilket gör den också lämplig för sömnad av vardagskläder och barnkläder,
  • satin, glänsande och extremt elegant – vilket gör den idealisk för blusar, kjolar och klänningar som sys diagonalt, som har varit på modet de senaste säsongerna,
  • Cardi är ett lite tjockare tyg med en ogenomskinlig väv. Den är köttig vid beröring och flyter vackert runt figuren, vilket gör den perfekt för att sy eleganta blusar, kjolar, byxor och olika typer av klänningar.

De typer av tyger som nämns ovan kan väljas i en enfärgad färg eller välja ett djärvt tryck, beroende på dina preferenser.

 

Alla bilder laddas ner från Pinterest

Kommentarer ()

Lastning...