Många har upptäckt hur vackert, hållbart och värdefullt siden är. Vi har ägnat ett av våra inlägg åt siden. Den har en positiv effekt på hudens hälsa och har praktiska och estetiska värden. Den kan också vävas på många sätt och få olika struktur, glansgrad och tjocklek. I vår grossist kan du köpa vilket siden som helst per meter, men på våren och sommaren kommer vissa varianter av detta tyg att fungera bättre än andra.

Varför siden till vår- och semesterklänningar?

Samma egenskaper som gör silke hud- och hälsovänligt gör det till det bästa att bära på våren och sommaren. Detta är den period då det är mer solsken och temperaturen stiger avsevärt. Helgdagar, å andra sidan, uppmuntrar till promenader, övningar och utomhusevenemang. Detta gör att vi svettas och behöver bekväma, luftiga kläder.

Sidentygets egenskaper – bekväma och luftiga kläder för sommaren

Silke uppfyller villkoren för sommarkläder mycket bra, eftersom:

  • låter huden andas – eftersom den är tunn och naturlig ger den tillräckligt luftflöde,
  • bevarar kroppstemperaturen – siden försöker hålla hudtemperaturen och skyddar därmed mot överhettning – analogt skyddar det huden från kylan på vintern till viss del,
  • Den har en betydande förmåga att absorbera vatten – den kan absorbera mycket mer vatten än bomull, samtidigt som den förblir torr vid beröring. Dessutom torkar det snabbt, vilket är viktigt på sommaren, när vi svettas, eller på våren, när oväntat regn kan dyka upp,
  • siden är ett mycket slitstarkt och stretchigt material – det fäster bra på kroppen, vilket hjälper till att betona figurens och skönhetens egenskaper,
  • Den har en hög motståndskraft mot veck, vilket avsevärt minskar presstiden. Du kan snabbt förbereda dig för en sommarpromenad eller en fest,
  • Vissa sidentyger är resistenta mot smuts – särskilt muslin.

Allt detta gör siden till ett utmärkt material för kläder som bärs på vår- och sommardagar. Vi skulle vilja berätta lite mer om några av sidentyperna.
1110471.png

Silke på metervara – de bästa typerna av siden för sommaren

Silke, på grund av dess lätthet, mjukhet och njutning vid beröring, är mycket förknippat med den period då allt kommer till liv och en ungdomlig anda härskar runt. Vilka av dem rekommenderar vi särskilt?

Chiffong

Ett mycket populärt material för kvinnors textilier, såsom klänningar, blusar, kjolar eller byxor. Det används också ofta i bröllopsmode. Precis som siden är det lätt, luftigt och andas. Den är perfekt för kvällsoutfits. Den har en delikat, subtil glans, och eftersom den är flytande ger den dig möjlighet att visa upp din figur. Och sommaren är bröllopens tid. Chiffong förknippas med lyx och det är också åsikten – den tillhör de mer eleganta sorterna av siden. Det finns också en variation i form av tillsats av syntetiska fibrer. Detta material används för att skapa en mer "vardaglig" garderob.

Kolla in vår kategori: Chiffong

Muslin

Detta siden anses vara ett av de renaste. Inte bara på grund av dess naturlighet, utan främst för att den är extremt motståndskraftig mot smuts. Muslin är ett annat bra val från vårt sortiment av siden för sommarklänningar. Den kännetecknas av extrem delikatess och är mycket tunn. Den har en öppen väv och är lätt – det är goda nyheter för personer med känslig hud. Muslin är också ett tyg med god luftgenomsläpplighet, vilket gör att huden kan andas under varma dagar. Dessutom kännetecknas den av antiallergiska och svampdödande egenskaper.

Kolla in vår kategori: Muslin

Siden- och bomullsbatist

Detta tyg har en blandning av bomull i sig, vilket gör det unikt i sidentygernas värld. Liksom sina föregångare är den också smidig och behaglig att ta på. På samma sätt ger den också komfort på grund av sin andningsförmåga. En mycket populär sort för att sy vardagsklänningar, skjortor, halsdukar eller pareos. Den kännetecknas av en lätt glans, vilket gör att den ser bättre ut än klassisk bomull.

Kolla in vår kategori: Bomull och batiste

Relaterade produkter

Kommentarer ()

Lastning...