Silke är ett material som kommer att tillfredsställa även de mest krävande. Det begränsar inte rörelsen, betonar former. Den är så snäll mot huden att det är ett nöje att använda kläder gjorda av den. Det fungerar bäst på våren och sommaren.

Naturliga egenskaper hos sidentyger – siden naturligt tyg

Silke är ett naturmaterial tillverkat av silkesmaskuppfödning. Tillverkad av liknande proteintrådar som naturligt förekommer i vår hud. Av denna anledning har kosmetika som innehåller silke en anti-aging effekt – albuminceller stöder hudens ämnesomsättning.

När det gäller kläder gör detta dem så mjuka och lena och därför behagliga att ta på. Det är inte allt. Silke, tack vare sitt naturliga ursprung, ackumulerar inte svampar eller kvalster - det är ett idealiskt material för allergiker. Den andas, låter huden andas fritt, drar inte till sig bakterier eller blir statisk. Den absorberar vatten mycket bra. Den kan absorbera upp till 30 % av sin vikt och ändå kännas torr. Silkets lugnande egenskaper gör det till ett idealiskt material för barn. Du hittar slätt siden och mönstrat siden.

Jedwab szyfonowykrepa jedwabnażorżeta jedwab

Delikat och slitstarkt tyg – naturligt siden

Eftersom siden är så slätt ger det intrycket av att vara mycket ömtåligt och känsligt för skador. Det visar sig att det är ett av de mest hållbara tygerna. Dess trådar kan sträckas med så mycket som cirka 20% och den kommer inte att gå sönder. Det slår polyester och till och med bomull. Det är därför siden är ett så stretchigt material som anpassar sig perfekt till kroppens form. Sidentyger finns inte bara i en typ. Silkestrådar används för att väva:

  • luftiga chiffonger,
  • musliner,
  • delikata Georgettes,
  • sammet satin,
  • Exklusiva Cadi
  • jacquard,
  • Ottomanerna
  • Shantungs – naturligt färgade och vävda.

Under tidigare århundraden användes de senare för att skapa vackra klänningar av adelskvinnor och unika inredningsdekorationer som betonade prakt. Du hittar alla dessa tyger i vår grossists erbjudande.

Kolla in våra tyger och underkategorier: Cadi och Georgette, Crepe, Muslin, Organza, Satin, Shandong, Chiffong, Taft.

Silke – ett stylingmaterial för soliga och varma dagar

Ett tyg som siden fungerar bäst i kläder för vår och sommar. Varför? Detta beror på dess naturliga egenskaper, som blir viktiga på dig och soliga dagar. Eftersom siden absorberar fukt så bra finns det ingen känsla av svettning på sommaren. Sådana kläder är mycket bekväma att bära under varma dagar. Dessutom har materialet termoregulatoriska egenskaper – genom att behålla kroppstemperaturen är det mycket mildare för att motstå värme. Silke är känsligt för naturliga färgämnen, som lämnar levande vackra färger på det. Och därifrån är det bara ett steg till unik design och styling. Sidenkläder passar både till mer formella tillfällen och till vardags. När allt kommer omkring är sommarkläder främst mönstrade blusar, sidenunderkjolar, luftiga klänningar eller halsdukar som ger charm. Den här säsongen är huvuddukar i siden modet.

satyna jedwabtafta jedwabnaszantung jedwab

Hur vet du om det köpta sidentyget är äkta?

Den naturliga silkestråden är 100% biologiskt nedbrytbar. Det bästa sättet att veta om det är naturligt är genom eld. Om vi för en trådbit nära elden kommer den att börja brinna först när den kommer i kontakt med glöd. Den kommer då att avge en karakteristisk lukt som påminner om brända fjädrar. Efter bränning återstår bara aska av den.

Hur tvättar man siden på ett säkert sätt? Material: siden och tvätt

Den naturliga proteinstrukturen hos siden gör det nödvändigt att hantera den försiktigt under tvätt. Det finns några saker att tänka på:

  • siden ska tvättas i kallt eller lätt varmt vatten – max 30°C,
  • endast tvättmedel avsedda för tvätt av siden bör användas,
  • silke tål inte blötläggning bra, tvinnade silkesmaskfibrer kommer att lossna,
  • För att behålla färgen längre kan du prova att skölja i vatten med en matsked vinäger,

Efter att ha tvättat siden är det en bra idé att försiktigt klämma på den och hänga upp den. Om vi verkligen vill skydda mot skador är kemtvätt det bästa sättet.

Relaterade produkter

Kommentarer ()

Lastning...