Egenskaper hos skummaterial (dykartyg)

Vet du vad skumtyg kännetecknas av? I dagens inlägg föreslår vi varför det är värt att uppmärksamma denna typ av stickade plagg och i vilka projekt det kommer att fungera bäst.

Vad kännetecknar skumtyg (dykare)

Det elastiska tyget, även kallat våtdräkt, är en köttig och behaglig tröja som är bedrägligt lik dykardräkter. Detta är ett material som blev enormt populärt för några år sedan, på grund av populariteten hos A-linjeformade klänningar med en något styv kjol. "Dykaren" är mycket mjuk, skrynklar inte alls och är bekväm att bära. Skummet är extremt lätt och motståndskraftigt. Den vanligaste varianten är dykartyg med syntetisk sammansättning. Men trots allt vinner den sympati hos många människor, med sin perfekta passform till figuren och enastående elasticitet, vilket garanterar komfort att bära.

Mångsidigt skumtyg – stickade kläder

Tack vare sina egenskaper är skumtyg särskilt populärt på hösten och vintern. Den största fördelen med denna typ av stickat tyg är dess otroliga styrka och hållbarhet. Den är också motståndskraftig mot skador orsakade av olika väderförhållanden. Beroende på tjockleken kan den också användas för att skapa lätta jackor eller byxor. Det är ett stickat tyg som imponerar med sin mångsidighet.

Skummet är lätt att hålla i gott skick, eftersom det inte kräver komplicerade skötselprocedurer. Samtidigt en njutning för uttalade motståndare till strykning – dykarens stickade tyg skrynklas inte och behåller sin form fint!

En stor fördel med klädskumtyget är möjligheten att välja från en varierad palett av färger och mönster. I vår grossist rekommenderar vi att du väljer dykstickade tyger i många attraktiva varianter.

I vilka projekt kommer dykartyget att arbeta

Populärt, man kan säga "typisk dykare", det är ett mångsidigt material från vilket olika klädesplagg, men även hemtillbehör, kan tillverkas. Materialets mångsidighet beror främst på väven. Tätt stickat tyg, ofta med en blandning av elastan, lycra eller spandex, sträcker sig bra och anpassar sig till formen samtidigt som det behåller sin hållbarhet.

Det mångsidiga skumtyget (dykare) är lämpligt för att tillverka element som:

  • leggings, leggings, shorts och tunna tröjor (användbara för våren eller vintern, beroende på materialets tjocklek),
  • badkläder och sportkläder,
  • klänningar, tunikor, kjolar, byxor och jackor.

Dykartyg kan också användas på andra sätt, till exempel för att göra alla typer av heminredning. Du kan använda den för att göra en bordslöpare, men också praktiska påsar, necessärer, ryggsäckar, plånböcker eller handväskor.

Materialet med ett originellt mönster kommer att fungera särskilt bra för de yngsta. Med hjälp av slitstarkt skum kan du skapa leksaksorganisatörer eller örngott för dekorativa soffkuddar.

Sömnad med dykstickat tyg

Tjockare jersey är ganska lätt att arbeta med. Det kräver inte mycket förberedelser. Ett vanligt problem som kan uppstå när man syr kläder av skum är dock att materialet visar sig vara halt. Då kan tyget falla isär på symaskinen, vilket gör arbetet svårt. Det är värt att komma ihåg att välja nålar som är avsedda för att sy stickade tyger (jersey- eller stretchnålar) och justera maskinfotens tryck därefter och agera långsamt för att inte sträcka tyget. Det är ett stickat tyg som inte fransar sig i kanterna, men för en estetisk effekt är det värt att avsluta materialet med en overlock.

Relaterade produkter

Kommentarer ()

Lastning...